“Dilemmas of digital education: Looking for the wider picture”.
Sådan lød titlen på Neil Selwyns keynote, som indledte 2022-udgaven af NNU-konferencen. Konferencen er et udslag af et Netværk for Netbaserede Uddannelser, som Københavns Professionshøjskole, VIA og UC SYD tager part i.
I planlægningsgruppen for NNU er AIT repræsenteret og årets tema var “Digitaliseringens dilemmaer” og konferencen dykkede blandt andet ned i hvilke didaktiske og pædagogiske dilemmaer der udspiller sig, når undervisnings og institutionelle rammer digitaliseres. Altsammen er det fokus som AIT også arbejder med i hverdagen og ikke kun når NNU-konferencen skal arrangeres.
Neil Selwyn har forsket i, undervist i og skrevet om digitale undervisning og uddannelse de seneste 25 år. Han er ansat som Distinguished Research Professor ved Monash University i Melbourne.
Neil er international anerkendt som en førende forsker indenfor feltet “digital uddannelse og undervisning” og har en særlig interesse for og viden om det han kalder ”real-life Constraints” eller hvad vi i Danmark måske ville kalde for udfordringer og begrænsninger ved det at implementere teknologibaseret uddannelse – hvad end det er og hvor end det måtte være. Han er forfatter til adskillige bøger – blandet andet ”Should Robots Replace Teachers?”, hvor han kritisk overvejer it og digitalisering.
Neil reflekterede i sit oplæg over, hvordan undervisere kan arbejde for at øge en kollektiv bevidsthed, udvikle en følelse af solidaritet og arbejde hen imod at etablere alternative former for digital uddannelse. Og kom også mere generelt ind på hvordan digitaliseringen påvirker den enkelte undervisers didaktiske handlerum og hvilke didaktiske og pædagogiske dilemmaer der udspiller sig, når undervisningen digitaliseres.
Neils keynote varer 40 minutter og den efterfølgende Q&A-session er udeladt fra denne video, men undervejs deler han tanker og betragtninger over emnet – du kan se hele hans keynote i sin helhed her:
Og hvis du gerne vil se hans slides seperat, så kan du hente dem på NNUs hjemmeside under materialer for 2022-konferencen.
God fornøjelse!
Skriv et svar